Ránk ugrott az aligátorteknős

2012-05-30 22:13:00 mennyei

hírkép

Még hogy nem szokott emberre támadni. Egyenesen nekünk ugrott, és csattant a kamerán az állkapcsa.



Az aligátorteknős veszedelmes állat. Ilyet találtak a Galga patak partján, Püspökhatvanban. Több is lehet belőlük.

A fura állat  Florida mocsaraiban él, nyilván valaki otthon tartott párat, aztán elszaporodtak. A teknősnél nagyobb, az aligátornál kisebb, a feje brutális.

Mi Orlando mellett futottunk össze egy ilyennel, az autópályán akart átmenni. Messziről nagy teknősnek tűnt. Szóltam is operatőr haveromnak, Ágoston Gábornak, hogy tegye már vissza a közeli tóba szegénykét.

Kiment az állatért, és csak álldogált, meredten nézte. Aztán kimentem én is, és láttam, hogy valami nincs rendjén. A nagy teknősnek ronda nyaka, és csúf aligátorpofája volt, félelmetes. Mintha egy aligátor szerelmeskedett volna egy teknőssel. Aztán lehet, hogy tényleg.

Hoztuk a kamerát, és filmezni kezdtük az aligátorteknőst. Ez nagyon nem tetszett neki. Megfordult, és ugrott egy nagyot. Gábor még pont ellépett, de az állat állkapcsa a kamerán csattant. Ott is maradt a nyoma örökre, vagy legalább is addig, amíg el nem adtuk a TV2-nek. Közben fogott a kamera, az aligátorteknős ugrásra benne volt a Világszám tévéműsor főcímében a kilencvenes években.