200 VOLT, ami a magyar zenekarokat illeti

2012-06-01 12:18:00 szorenyi.p

hírkép

We LOVE VOLT! - Ezzel a címmel, és egy koncertfolyammal nyitja meg kapuit a 20. VOLT Fesztivál június 26-án. A jubileum apropóján a nulladik napon 20 zenekar és 10 DJ lép színpadra, így az idei VOLT egy teljes nappal korábban indul. A 20. VOLT Fesztivált ünneplő zenekarok egyenként 10-20 perces koncertet adnak majd.



Az este során színpadra lép, sorrendben a Kerekes Band, Müller Péter Sziámi és zenekara, valamint Czutor Zoltán. Őket követi a többiekénél hosszabb, 40 perces koncerttel az Európa Kiadó. Menyhárték az első VOLT Fesztiválon a meghirdetettől eltérőn nem vettek részt, az elmaradt koncertet most, 19 év után pótolhatja be a közönség. Speciális, erre az alkalomra összeállított programmal érkezik Sopron leghíresebb rockbandája, a Moby Dick, amelynek vendége lesz többek között Hobo és Pohl Misi, a Lord frontembere is. Utánuk következik a Magna cum Laude, akik azt kérték a szervezőktől, hadd maradjanak Sopronban a két nappal későbbi Faith No More koncertig. Természetesen maradhatnak…

Három számmal megjelenik a színpadon a Neoton Família, majd érkezik a Belga, a Compact Disco, a Brains, a Quimby, Lovasi András és Leskovits Gábor (ők közös produkcióval készülnek), a Hősök, az Animal Cannibals, Kardos-Horváth Janó, a We are Rockstars, majd éjjel 1-kor a Punnany Massif zárja a sort.

Ugyanezen a napon az OTP Bank és a Petőfi Rádió színpadán “a Tisza Cipő bemutatja: Hungarian DJ Allstars” címmel többek között Palotai, Cadik, Andro, Fine Cut Bodies, Bernáthy Zsiga és Naga áll a lemezjátszók és laptopok mögé.