A Compact Disco a magyarokat okolja

2012-06-03 16:32:00 szorenyi.p

hírkép

Ahhoz, hogy egy magyar együttes jól szerepeljen az Eurovíziós Dalfesztiválom, ahhoz az ország európai megítélése kell változzon, ehhez pedig legelőször az szükséges, hogy a magyarok megítélése változzon önmagukkal, egymással szemben - nyilatkozta a Compact Disco menedzsere a Velvetnek. A politikusok máris ráugrottak a gumicsontra.



Most, hogy az egész verseny lezajlott, már jól érezzük magunkat. Mi tisztában voltunk vele, hogy miről szól az Eurovíziós dalverseny, de bíztunk benne, hogy a dalunk szövege át tud hatolni a nemzeti korlátokon. Sajnos még nem tudott, és ezúttal is a nemzeti hovatartozás befolyásolta a dalverseny végeredményét - mondta a Velvetnek Bérczes Ádám, az Eurovízión Magyarországot képviselő Compact Disco menedzsere.

A zenekar tagjai szerint aki ért valamit a zenéhez, az láthatta, hogy kevés igazán színvonalas produkció volt, de a svéd és magyar előadás köztük volt. Ha ez egy valódi dalverseny lenne, jobb helyen végzünk - fejtegette Bérczes, aki szerint a svédek győzelme teljesen indokolt, nagyon jó zene.

Bérczes szerint ameddig az országban nincs pozitív légkör, addig ne várjuk, hogy kint pozitívan vélekedjenek rólunk. "Felesleges a nyugati hatalmakat vagy a szlávokat hibáztatni, Rúzsa Magdi Helsinkiben kilencedik lett, öt év alatt ennyit változott az ország külső-belső megítélése".

Közben a Facebookon az ellenzéki politikusok máris a kormányban látják a kudarc okát, holott egy ország kedvezőtlen megítélése - a szakemberek szerint - több év alatt alakulhat csak ki.