16 birka egy Skoda Favoritban!

2012-06-14 12:06:00 j.protic

hírkép

Nem mindennapi esetről számolt be egy szlovák kereskedelmi tv. Mint az a sokkoló filmriportból kiderült, hihetetlen fogásuk volt a losonci rendőröknek. Szerdán hajnalban egy Skoda Favorit személyautót állítottak meg, melyben négy férfi és óriási megrökönyödésükre 16 juh is utazott.



Később kiderült, az állatok nagy részét a közeli juhakolból lopták.

A vizsgálat megállapította, hogy a négy tolvaj közül hárman a közeli Magyarországról származtak, ahonnan kedden napközben érkeztek Szlovákiába. Eredetileg egy borjút cseréltek volna el három birkára, ám az üzlet nem jött össze, így megvásárolták az állatokat.

A borjút azonban később kirakták az autóból, és folytatták útjukat a közeli akolhoz Miksibe. Onnan a sötétség leple alatt 13 állatot loptak el, melyek súlya egyenként 20-25 kiló volt. Az akolnak így 1810 eurós kárt okoztak.

A juhokat személygépkocsijukba pakolták, majd ők is beszálltak. A rendőrjárőr hajnali 2-kor vette észre az autót, a rendőröknek úgy tűnt, a jármű túl van terhelve, ezért ellenőrizték. Az autó a túlsúlytól szinte az utat súrolta. Mária Faltániová besztercebányai rendőrszóvivő elmondása szerint a négy férfi közül az egyik menekülni kezdett, ám a rendőrök egy másik járőr segítségével elfogták. Az állatok – egy kivétellel - szerencsésen túlélték az utazást...

A férfiakat előállították, és gyors eljárásban döntenek sorsukról. Mindannyian büntetett előéletűek, a birkás esetért akár két év börtönt is kaphatnak.