Piton volt az ebéd

2012-06-25 06:54:00 szorenyi.p

hírkép

Óriáskígyót, tűzhalat és vaddisznót sütöttek és főztek egy szakácsversenyen Miamiban. A szervezők szerint ezzel a környezetet védték. A kérdések, hogy az állatok tudtak-e erről.



A vetélkedést a Fertile Earth elnevezésű alapítvány szervezte azzal a céllal, hogy megismertesse, milyen hatással vannak ezek az állatok Dél-Florida ökológiájára, s persze azért, hogy megszerettesse ízüket az emberekkel.

Todd Erickson szakács a Miami Herald napilapnak elmondta, ő maga párolt pitont készít. Ez a versengés megmutatja, miként lehet ezeket az állatokat használható élelmiszerforrásként alkalmazni.

Szegény állatok - joggal tehetnénk fel a kérdést, hogy mi ebben a környezetvédelem. Sokkal inkább marketingnek tűnik az egész, de erről már valóban nem a hüllők tehetnek.