Az első fotók a Bazilika kerítéséről

2012-07-04 20:39:00 szorenyi.p

hírkép

Elkészülni látszanak a munkálatokkal a budapesti Bazilikánál. Eredetileg úgy volt, hogy egész nyáron kerítést építenek, de most úgy tűnik napokon belül végeznek majd - írja a az egy nap a Városban blog.



A kerítések szépek - állapítja meg a szakavatott blog. Ráadásul, ha tágra nyitják a kapukat - írják, akkor a késő esti órákig továbbra is lehet majd ücsörögni a Bazilika lépcsőjénél. Persze a nyár esti borozgatásnak ezzel is véget vetettek, de az alsó öt sorba, a kerítések alá szorulva még azért szövődhetnek életre szóló borbarátságok.

A Világszám Rómában barangolt az elmúlt napokban. Nos, itt vegyes kép fogadja az embert ebből a szempontból. A leghíresebb templomot, a Szent Péter Bazilikát szintén kordon veszi körül, de ennek inkább biztonsági és látogatok tömegét kezelendő oka van. Ahhoz, hogy valaki eljusson az épülethez még átvilágító kapun is át kell mennie. A rendőrség pedig folyamatosan jelen van.

A többi műemléknél sokkal lazább a helyzet. A Panteonba ki-be lehet járkálni és bárhol leülhet az ember, még a a híres kupola alatt is. A Viktor Emanuel emlékművet azonban alkalmanként bezárják, így volt ez kedd délután is.