Elton John megénekeltette a pozsonyiakat

2012-07-11 12:26:00 j.protic

hírkép

Elton John, a legendás angol zenész és énekes hét év elteltével ismét Pozsonyban adott koncertet. Az Ondrej Nepela Téli Stadionban 24 számot énekelt – fergeteges sikerrel. A pozsonyi fellépés első állomáshelye volt a Greatest Hits Live 2012 európai körútnak.



A koncert eleje kissé meglepő volt, hisz az énekes már 5 perccel a hivatalosan meghirdetett kezdés előtt lépett színpadra és kezdett énekelni.

A 65 éves énekes korát meghazudtoló energiával adta elő több mint 40 éves pályafutásának legismertebb számait.Természetesen nem hiányoztak az olyan ismert slágerek mint a Rocket Man, Nikita, Sacrifice, I´m still standing, Candle in the Wind, Grey Seal, Philadelphia Freedom. Az est fénypontja a Crocodile Rock c.szám előadása volt, melybe az extravagáns köppenyben fellépő művész a közönséget is bekapcsolta és a pozsonyiak a művésszel együtt énekelték a dal refrénjét. A csaknem két és negyedórás koncert után a közönség ráadást is kapott, Elton John befejezésül elénekelte egyik első sikeres számát, a Your Song c.balladát.

Az európai koncertkörút most Svájcban folytatódik és egészen szeptemberig tart. Októberben a brit énekes Las Vegasban lép fel, a Million Dollar Piano show-t tizenegyszer adja elő.

Elton John a pop-zene történetének egyik legsikeresebbb egyénisége, több mint 200 millió lemezt ill.CD-t adott el, hatszor nyerte el a Grammy díjat.