Megharapta az erdészt a medve

2012-07-11 12:59:00 j.protic

hírkép

Szlovákiában sokasodnak a medvetámadások. Legutóbb egy 62 éves tapasztalt erdészre támadt rá a hatalmas állat a zsolnai járásban lévő Kunerad község közelében. Az erdész most először nézett farkasszemet a macival.. Puska is volt nála, de beszorult a tölténye, így nem tudta használni.

 

 



A támadás kora reggel zajlott le a községhez közeli erdő mellett. A férfi alig távolodott el az autójától, amikor elmondása szerint medveordítás harsant fel. Sarkon fordult, s szembe találta magát a gyorsan közeledő vadállattal.

„Mikor egy méterre volt tőlem, felemelkedett, majd az első mancsaival a földre tepert. Én a puskámmal és a hátizsákommal védekeztem” – mesélte a JOJ televíziónak. A medve végigszántotta karmaival a férfi a karját, megpróbálta átharapni a fejét. Amikor ez többszöri próbálkozás után sem sikerült neki, kétszer az erdész lábába harapott. „A puskával a levegőbe akartam lőni, ekkor vettem észre, hogy beszorult a töltény. Nem állt módomban használni” – tette hozzá. Végül sikerült beülnie az autójába, így tudott elmenekülni. Sérüléseivel a zsolnai kórházban kezelik. „Megsérült a combja, s a végtagjai, de az állapota stabil, nincs életveszélyben” – közölte a noviny sk hírportállal Daniela Bekeová, a kórház igazgatója.