Kiütötték az autista bokszolót - videó

2012-07-15 12:27:00 szorenyi.p

hírkép

Óriási várakozás és felhajtás előzte meg a David Haye - Dereck Chisora WBA-WBO nehézsúlyú interkontinentális és nemzetközi bajnoki címmérkőzést. Annyiban különbözött a többi hasonló profi bokszmeccstől, hogy a két sportoló korábban összeverekedett. Chisora edzője tanítványát autistának nevezte a korábbi botrányai miatt.



A mérkőzésről részletesen a profiboksz.hu számolt be és itt olvashatóak a legérdekesebb szakmai hozzászólások is. A meccs mindössze 5 menetig tartott. Haye kiütötte ellenfelét.

A felfokozott hangulat azért alakult ki, mert a két bunyós februárban egyszer már összecsapott egymással a Vitalij Klicskó - Dereck Chisora mérkőzés utáni sajtótájékoztatón. Tehát nem a ringben dulakodtak.

A feszült találkozót Haye kezdte aktívabban, de az alapvetően agresszívabb stílusú Chisora - lassúsága ellenére - sem kényszerült alárendelt szerepbe. A harmadik menet igazi tűzijátékot hozott a brit rangadón, és ezt követően egyértelmű fölénybe került Haye. Az ötödik menetben aztán Haye kétszer is leütötte Chisorát és utána vége lett a küzdelemnek.