Táska négymillióért Moszkvában

2012-07-17 19:41:00 mennyei

hírkép

Moszkva még tovább drágult, csoda, hogy van még hová.



A GUM áruház egykor szocialista nagyáruház volt, ahol egy szinten kesztyűt, egy szinten borostyánt lehetett kapni, a többi áru meg hol volt, hol nem volt, mint a mesében.

Ma a GUM, és a másik központi áruház, a CUM, a Centrálnij Unyivermág a milliomosok játszótere lett. Hetvenezer forintnyi rubel alatt alig van komolyabb ruha. Millio feletti termék viszont akad bőven. Még négymillióért is vehet az asszony táskát, ha akar. Csak legyen nála az arany hitelkártya.

A leggazdagabbak vásárlásakor a biztonságiak - kérésre - az egész emeletet lezárják, amíg a kis hölgy válogat. Egy komolyabb bevásárláskor egy pesti lakás árát is az üzletben hagyják a gazdag oroszok.

Moszkva drágul, az oroszok krémje pedig tovább gazdagodik. A világon egyre több az orosz turista, Törökország és Ciprus után Thaiföldet is meghódították, de szinte alig van olyan szeglete a világnak, ahol ne jelentek volna meg az orosz turisták. Sokat költenek, és elvárják, hogy tudjanak oroszul ott, ahova mennek. Magyarországon Budapestre és Hévízre utaznak legszívesebben.