Itt a Skoda magyarországi városi kisautója

2012-07-22 11:50:00 szorenyi.p

hírkép

A városi miniautók szegmensében is megjelenik a Skoda, ezzel a Volkswagen konszern már három márkával lesz jelen lesz a legkisebb kategória Európában bővülő piacán. A Citygo értékesítése Magyarországon is megkezdődött.



Az A00 szegmensben a főbb európai és ázsiai gyártók szinte mind jelen vannak, a Skodának azonban a Volkswagen és a SEAT minije is konkurenciát teremt. A VW konszern ezért a Citygót elsősorban Kelet- és Közép-Európába szánja, ahol a Skoda hagyományosan erős, piaci részesedése jelenleg 18,6 százalék.

Az importőri feladatokat ellátó Porsche Hungaria márkaigazgatója, Dalnoki Balázs emlékeztetett arra, hogy Magyarországon a válság a legdurvábban a kispénzű vevők vásárlásait, így a legolcsóbb szegmenst vetette vissza. Az idén a kereskedők már arra számítanak, hogy megindul a növekedés a legalacsonyabb kategóriában is. Az új Citygo modellből a tervek szerint mintegy 150-et adnak el az idén Magyarországon.

2011-ben a Skoda kiszállítás, forgalom és nyereség tekintetében egyaránt rekordértékeket könyvelt el. A vásárlói kiszállítások 15,3 százalékkal emelkedtek, a forgalom 18,1 százalékkal 10,3 milliárd euróra bővült.