Bunkóság - Bemutatott a szobor a rendőröknek

2012-07-24 08:39:00 szorenyi.p

hírkép

A brit rendőrség levágatta egy férfi sövényének egy részét. Abból az egyszerű okból, hogy az amatór kertész úgy nyírta meg a növényt, hogy az egy "bemutató" ujjat formált. Azaz, egy ökölbe szorult kézből kinyúlik a középsőujj.



A bokorszobor Tamworthben pompázott. Az alkotó, Richard Jackson viccből nyírt vulgáris kézjelet sövényéből, ám akad, akinek bántja a szemét, annyira, hogy panaszt tett a rendőrségnél, az meg kénytelen-kelletlen ráparancsolt a tréfálkozóra, hogy metssze más alakúra a bokorszobrot.

"Nyolc éve mintáztam meg, és mindössze egyetlen ember panaszkodott rá, ő is csak a minap. Ha mindenki másnak tetszett és tetszik, akkor nem hinném, hogy sérti a közízlést. Nem vagyok bajkeverő, és nem akarok senkit megbántani, de nem változtatok a bokron. Nem látom be, miért szabhatja meg más, hogy mit csinálhatok a saját kertemben" - idézte a brit Metro újság Jacksont.

A kézbokornak pártoló tábora is van, és jóval népesebb, mint az egyetlen panaszkodó. Ráadásul Jackson közvetlen szomszédsága a "kemény mag", amely harcot kezdett "Mentsük meg a bokrot!" jelmondattal.