Hat méteres cápát fogtak Angliánál

2012-07-26 17:42:00 j.protic

hírkép

Hat méter hosszú farkascápát fogtak Anglia déli partjánál, a ragadozó olyan hatalmas volt, hogy "mérlegeléséhez" ketté kellett vágni - "derékban".



A negyedtonnás cápát Cardiff központi piacán kínálják megvételre 3 ezer fontért - bő 1 millió forintért.

"Bárcsak annyi fontom lenne, ahány fotó készült róla!" - sóhajtozott Nick Adams halkereskedő, a cápa gazdája. "Törzsvevőink nem hittek a szemüknek. Mi általában tokot, lepényhalat és tengeri süllőt árulunk, de nyaranta akad cápa is, amikor a melegebb idő okán felúsznak brit vizekre. Remélem, találunk vevőt a hatalmas példányra, a cápa népszerű vevőkörünkben. Nagyon húsos hal, bár kell hozzá fogsor, igaz, nem olyan nagy, mint amilyen készlete neki van" - idézte az 55 éves férfit csütörtöki hírében a BBC brit közszolgálati tartalomszolgáltató.

Egy 83 éves asszony, Adams egy törzsvásárlója megjegyezte, hogy rengeteg sült krumpli kell majd a gigászi példányhoz. "Még sohasem ettem cápát, de egyszer mindennek eljön az ideje" - mondta.

A farkascápák általában Ázsia és Észak-Amerika partjainál élnek, tengerbiológusok szerint a klímaváltozás miatt bukkannak fel brit vizeken.