Állatvédők és a lovaskocsi-hajtók harca

2012-08-07 15:23:00 j.protic

hírkép

Az olasz bíróság dönt az állatvédők és lovaskocsi-hajtók közötti ádáz küzdelemben, amely Róma utcáin nemrégiben verekedéssé fajult.



A római sajtó jelentése szerint kiengedték a börtönből Bruno és Augusto Cellit, akik évtizedek óta az olasz főváros központjában lovas kocsival szállítják a turistákat. A két fivér a hétvégén verekedett össze az olasz Európai Állatvédő Párt (PAE) elnökével a római Spanyol-lépcsőnél, ahol lovaskocsi-hajtók és állatvédők csatája zajlott. Öten megsebesültek.

A Celli-fivérek szabadlábon védekezhetnek a szeptember 20-án kezdődő bírósági perben Stefano Fuccellivel együtt, akit jelenleg kórházban ápolnak.

Első alkalommal fajult tettlegességig a római lovas kocsisok és az állatvédők régóta tartó vitája. Az utóbbiak a Róma utcáin közlekedő kilencven ló "felszabadítását" követelik, hangsúlyozva, hogy az állatoknak a kánikulában való hajtása kínzásnak számít.

A Spanyol-lépcsőnél lezajlott csatát az váltotta ki, hogy az állatvédők hőmérővel a kezükben próbálták megakadályozni a kocsik közlekedését.

A lovas kocsisokat képviselő Federfauna szövetség bejelentette, hogy a szeptemberi tárgyalással egy időben demonstrációval tiltakoznak a római "történelmi és kulturális örökség részét képző munkahelyek és lovak elleni támadás" miatt.