Majdnem Balaton - Orbánék a Fertő tónál

2012-08-18 08:52:00 szorenyi.p

hírkép

Néhány baloldali honlap már hazugsággal vádolja Orbán Viktort, amiért 4 napot a Fertő tóhoz közeli szállodában töltött. A nyaralása előtt ugyanis a miniszterelnök arról beszélt, hogy Felcsúton és a Balatonnál pihen majd.



Családi körben, testőrök és más kísérők nélkül nyaraltak, állítólag autóval mentek Ausztriába, az ötből három gyerek volt ott, két lány és egy fiú - írja a Blikk a kormányfő háromnapos kerékpártúrájáról.

Kedd délután indult a kormányfő, felesége és az ötből három gyermekük egy kerékpártúrára Ausztriába, a Fertő tó partjára. Mivel csütörtökön volt Anikó asszony születésnapja, a túra ajándék is volt Orbán Viktor részéről, csütörtök este volt a családi ünnepség. Naponta 50 kilométert tekertek, megnézték Rusztot és más környékbeli városokat – mondta el a Blikknek Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtó­főnöke.

Az internetes szállodafoglaló oldalak szerint 2 napra egy kétágyas szoba 127 ezer forintba kerül, tehát 3 napra 200 ezer lehetett egy szoba. Amennyiben hármat vettek ki, akkor ez 600 ezret kóstálhatott, de lehet, hogy kaptak kedvezményt, így nagyjából félmillióból kijöhetett a 3 nap.

A helyszín a saját tavacskával büszkélkedő négy csillag pluszos St. Martins Szálloda volt, amelyben félpanziós szobákat vettek ki. Talán nem véletlenül magyar vendég nem volt a hotelben ezen időszak alatt.