Újabb veszélyes kutyatámadás

2012-08-23 14:21:00 j.protic

hírkép

 

Újabb véres  kutyatámadás történt Szlovákiában, ezúttal az ország északi részén, az árvai régióban. Egy kaukázusi juhász támadott rá egy 14 éves kislányra a tvrdosini járásbeli Trsztenán (Trstená).

 



Az eset szerdán kora este történt egy családi ház előtt- olvasható a SITA hírügynökség jelentésében. . A kutya egy ebszállító ketrecből ugrott ki, majd rátámadt az arra kerékpározó kislányra. Az agresszív eb rátámadt a kiérkező rendőrökre is, egyikük végül lelőtte a kutyát – tájékoztatott Jana Balogová zsolnai rendőrszóvivő.

A megtámadott lányt a helyi kórházba szállították, megsérült a combja, a térde és az alkarja. A rendőrség testi sértés miatt indított eljárást.

Az elmúlt napokban a szlovákiai sajtó több kutyatámadásról is beszámolt. Augusztus 15-én Pozsony mellett, Dénesden egy fotóst sebesített meg súlyosan három kutya. A férfi egyik fülét is leharapták, és nagyon komoly sérüléseket okoztak neki az arcán és végtagjain. Az áldozat túl van az életveszélyen.

Rosszabbul járt azonban egy szuhányi nő, aki több harci kutyát gondozott élettársával. Az egyik állatot sétálni vitte, ám az rátámadt, és megölte az asszonyt.

A földművelésügyi minisztérium bejelentette: a hasonló tragédiák megelőzése érdekében szigorítani fogják a harci kutyák tartásának feltételeit. A kormányzó Smer egyik képviselője, Vladimír Jánoš pedig olyan javaslatot terjeszt majd be a parlamentbe, mely komoly büntetéseket helyez kilátásba a támadó állatok gazdáinak.