Halálán van az abonyi gyerekgyilkos

2012-08-29 15:08:00 szorenyi.p

hírkép

Mesterséges kómában van, ezért egyelőre nem tudják előzetes letartóztatásba helyezni azt a férfit, aki a gyanú szerint hétfő hajnalban abonyi otthonukban lelőtte kislányát, majd öngyilkosságot kísérelt meg. A férfi féltékenységből ölt.



Az érvényes szabályok szerint a bűncselekmény elkövetését követő három napon belül, vagyis legkésőbb csütörtök hajnalig kellene előzetes letartóztatásba helyezni a gyanúsítottat, a döntést szerdára tervezték, de a férfi olyan állapotban van, hogy nem lehet vele kommunikálni.

A Budakörnyéki Bíróság nyomozási bírója, valamint a megyei főügyészség egyik ügyésze szerdán ment volna ki abba a fővárosi kórházba, ahol a gyilkosság miatt őrizetbe vett férfi fekszik, hogy meghallgassák, de a férfi állapota miatt a látogatást elhalasztották.

A gyilkossággal gyanúsított férfit kedden még ki tudták hallgatni, vallomásának részletei azonban nem publikusak. A bulvárlapok szerint azonban féltékeny volt feleségére és ezért ölte meg közös gyermeküket. A férfi fejében benne van egy golyó, ezt megpróbálták kioperálni, de nem sikerült. Ezután fordult válságosra az állapota.