Csoki várta a turistákat a Vörösmarty téren

2012-09-27 14:45:00 V.J.

hírkép

Csokoládéval, kvízjátékkal és nyereményekkel várták a turistákat ma a Turizmus Világnapja alkalmából az Állatkert előtt és a Vörösmarty téren. A különleges ajándékokkal a Magyart Turizmus Zrt. köszöntötte a meglepett belföldi és külföldi vendégeket.



Az akció célja a vendégszeretet fontosságának és szemléletváltás elősegítése volt ezen a különleges napon. A mai rendezvények sorát a Gundel cukrászdában megtartott díjátadó nyitotta, ahol kiderült melyik lett 2012-ben az „Év Ökoturisztikai Létesítménye és az év „Ökoturisztikai Látogató Központja”. A látogató központ kategóriában megosztva lett első a Pannon Csillagda és a Katalinpusztai Kirándulóközpont és Erdei Iskola. A tanösvények között a Nyírjesi Fűvészkert és Vadaspark győzött.

Az okleveleket a pályázatot kiíró Vidékfejlesztési Minisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium képviselője és Horváth Gergely a programot támogató MT. Zrt. vezérigazgatója adta át. Az is kiderült, hogy idén a nemzetközi utazások száma átlépi a bűvös egymilliárdos számot is.

A díjátadó után a nagyszabású vendégbarát akció a turistáktól hemzsegő belvárosban folytatódott. A meglepett külföldiek és hazai járókelők a nap folyamán különleges édességeket és apró ajándékokat kaptak a Vörösmarty téren és az Erzsébet téren.