5 milliós kártérítés Cozma egyik támadójának

2012-10-03 07:52:00 szorenyi.p

hírkép

5 millió forintot volt kénytelen fizetni a rendőrség Sztojka Ivánnak. A Cozma-gyilkosság harmadrendű vádlottját korábban a Prikkel-mészárlással is kapcsolatba hozták és akkor sokáig ült előzetesben. Ezért a kártérítés. Marian Cozma családjának ügyvédje igényt tart a pénzre.



A Sztojka-testvérek 2007-ben több hónapot voltak előzetesben a Prikkel-gyilkosság miatt. Egy vállalkozót és feleségét ölték meg, mint később kiderült, mások. Ezért jár nekik a pénz.

Az állam által kifizetett pénz sorsáról nem tudni, de a Cozma-család igényt tartana rá, hiszen kártérítést követelnek fiuk haláláért. Minden családtag benyújtott egy keresetet, és összesen 580 millió forintot akarnak kapni az elítélt férfiaktól. Az eddig bűnügyi zár alá vett vagyontárgyak - két gépkocsi és három ingatlan - biztosan nem fedezi a kártérítést. Ráadásul először a bűnügyi költségeket kell rendeznie Marian Cozma gyilkosainak, ami ugyancsak milliós érték.

Amennyiben az állam által kifizetett kártérítés még megvan, igényt tart rá a gyászoló család. Akár kárenyhítés címén is, annál is inkább, hiszen idáig nem próbálták meg a gyászolók terheit csökkenteni a felelősök, holott az a tárgyalás alatt ezt ígérték  nyilatkozta a Blikknek dr. Helmeczy László ügyvéd.

Marian Cozmát a Veszprémi MKB kézilabdázóját 2009. február 8-án egy szórakozóhely előtt szúrták halálra, két csapattársát pedig életveszélyesen megsebesítették a most elítélt elkövetők: Raffael Sándor, Németh Győző, és Sztojka Iván, akinek 8 éves büntetését a Kúria a napokban emelte fel 13 évre.