Idióta ítéletek és büntetések az USA-ban

2012-11-17 10:13:00 szorenyi.p

hírkép

Felhajtott egy járdára, ezért önmagát idiótának minősítő táblával kell álldogálni a nőnek egy kereszteződésben Amerikában. A 32 éves asszony egy iskolabuszt került így ki. Az USA-ban egyáltalán nem szokatlan az ilyen büntetés.



A nőnek két napon át kell a reggeli csúcsidőben egy órán át ácsorognia abban a kereszteződésben, ahol elkövette a szabálytalanságot, egy olyan táblával, amin az áll: „Csak egy hülye hajt fel a járdára, hogy kikerüljön egy iskolabuszt".

A nő kedden reggel kezdte meg büntetése letöltését. Hardinnak ezenfelül harminc napra bevonták jogosítványát, és 250 dolláros pénzbüntetésre ítélték.

Idén éprilistól 85 dollárt, vagyis átszámolva közel 20 ezer forintot kell fizetniük azoknak a szabályszegőknek New Jersey-ben, akik séta közben SMS-eznek. A helyi rendőrkapitány szerint az intézkedés bevezetésére nagy szükség volt, az elmúlt években ugyanis rengeteg súlyos sérülés és haláleset történt már a mobiltelefonok miatt.

Philadelphiában 50 dolláros, azaz több mint tízezer forintos büntetést kapott egy kisfiú az Egyesült Államokban, miután az utcán, egy jelzőlámpánál végezte el a dolgát. Korábban egy boltban vásároltak, de nem engedték be a mosdóba.