Három perc alatt átroboghat Csepelen

2012-11-22 12:58:00 V.J.

hírkép

A mai átadással majd húszéves vágya valósult meg a csepelieknek. Az elkészült útszakasz nemcsak gyors, de környezetbarát is.



Tarlós István főpolgármester és Németh Szilárd Csepel polgármestere adta át ma délelőtt a városrész közlekedését meggyorsító gyorsforgalmi út első szakaszát. Az új csepeli gerincút kétszer két sávos, 2,5 km hosszú és akár hetven kilométeres sebességgel is haladhatnak rajta az autósok. A projekt közel 7 milliárd forintos költségéhez 4 milliárdot EU-s pályázati forrásokból nyert el a fővárosi önkormányzat. Nemcsak a gépkocsival közlekedők élvezhetik a villámgyors átjutás lehetőségét, hiszen a tömegközlekedés is sokkal könnyebbé válik a Csepel és a főváros belső részei között. Új lámpás csomópontokat alakítottak ki és megújult a HÉV felüljárója is.

A környezet védelme jegyében az építkezés során több, mint 2000 fát is telepítettek, de a szükséges pontokon zajvédő falak is épültek. „Nem vagyunk immár Budapest másodrendű polgárai” – emelte ki köszöntőjében Németh Szilárd, utalva arra, hogy a most átadott fejlesztés révén Csepel ismét bekapcsolódhat a főváros gazdasági fejlődésébe. A gyorsforgalmi út megépülésével a városrész központja is megszabadult a hatalmas átmenő forgalomtól és a környezeti károktól.