A SAS ismét leszáll Budapesten

2012-11-24 11:32:00 szorenyi.p

hírkép

Egyszerre két városból indított összesen 9 járattal tér vissza Budapestre az SAS skandináv légitársaság. Március 31.-től, vagyis a 2013-as nyári menetrendtől kezdve menetrendszerű járatokat indít Budapestre Olsóból és Koppenhágából - írja a Hír24.



A tervek szerint a két járatot többféle típussal, köztük Airbus A 321-essel, Boeing 737 800-assal vagy 700-assal illetve Canadair CRJ-900 típussal repüli az SAS. A járatokat nemcsak a nyári menetrendben, hanem egész éven át kívánják üzemeltetni.

„Nagyon nagy öröm a számunkra, hogy útvonalhálózatunk és kínálatunk tovább bővülhet az SAS járataival Dániába és Norvégiába.” – hangsúlyozta Kam Jandu. A Budapest Airport légközlekedési igazgatója elmondta: „A skandináv légitársaság koppenhágai és oslói járata nem csupán az észak-európai térségbe, hanem azon túl is nagyszerű átszállási lehetőségeket kínál.”

Az SAS skandináv légitársaság összesen nem kevesebb, mint 45 új járat elindítását jelentette be a mai napon. Az új piaci lehetőségek kihasználásának része a két új budapesti járat elindítása. Korábban az SAS 2006-ig működtette a Budapest-Koppenhága, illetve 2009-ig a Budapest Stockholm járatot.