Budapest a legvonzóbb téli úti cél

2012-12-05 15:25:00 j.protic

hírkép

Budapestet tartja a tél legvonzóbb úti céljának a világ egyik leghíresebb útikönyv kiadója, a Lonely Planet.



A szerző a kávéházai és a fürdői miatt ajánlja az utazók figyelmébe a magyar fővárost, valamint a mesébe illő téli látképe miatt.

"Hova menjünk télen?" ezt a kérdést teszi fel a világ egyik legismertebb útikönyv kiadója, a Lonely Planet internetes oldala. A válaszuk: Budapest. A magyar fővárost első helyen ajánlják megelőzve Libanont, Lappföldet, Dubait, Québecet, Vancouvert és Naganót. Budapest a legjobb úti cél, írja a szerző, ha az utazók úgy tesznek mint a magyarok, és eltöltenek egy napot a város híres fürdőiben, és legendás kávéházaiban. Nem csak a fürdőkben, hanem Budapest híres kávéházaiban is sok a külföldi vendég. Sokan például a cukrászsüteményeket tartják a magyar főváros különlegességeinek.

"Budapest; a tél legforróbb választása". Ezzel a címmel indított reklámkampányt a Magyar Turizmus Zrt. a napokban, ami szintén a város fürdőire hívja fel a figyelmet. Ennyi gyógyforrás, mint amennyi Budapesten van egyetlen egy európai városra - nemhogy fővárosra - sem jellemező, tehát ez mindenképpen egy unikális dolog – mondta Maráczi Gábor, a Magyar Turizmus Zrt. stratégiai és marketing igazgatója az M1 Híradójában.

A Lonely Planet a fürdők és a kávéházak mellett Budapest mesébe illő téli látképét is az utazók figyelmébe ajánlja.