A legnagyobb szállodai karácsonyfa Noszvajon

2012-12-10 13:48:00 superadmin

hírkép

Az ország legnagyobb szállodai karácsonyfáját állították fel a noszvaji Oxigén Hotelben, ahol a csodálatos hangulatú szálloda különleges ádventi meglepetéssel várta a település általános iskolájának diákjait. Kell-e jobb helyszín egy meghitt Adventi ünnepséghez, mint Magyarország egyik legtisztább levegőjű és különleges hangulatú települése.



Eger közelében, Noszvajon, már a múlt század második felében üdülő működött a késő barokk, copf stílusban épült De la Motte Kastély épületében. A mai Oxigén Hotel helyén a XIX. században a kastélyhoz tartozó birtok majorsági központja helyezkedett el. Innen irányították a birtok ügyeit. Az 1800-as évek végén a tulajdonos 220 fenyőfát telepített a jelenlegi park területére, mely ettől buja zöld és vadregényes hangulatot, kellemes levegőt és árnyas menedéket kapott. 1901-1904 között építették Noszvaj másik fontos épületét - a jelenlegi épület elődjét, mely a Berta Háza nevet kapta a De la Motte Kastély tulajdonosának felesége után.

Egy titkos legenda szerint Berta Asszony, a De La Motte Kastély tulajdonosának felesége esténként körbesétálta az épületet, beszélgetett a fákkal és bokrokkal, megszedte kedvenc virágait. Ettől a gondoskodástól a növények szinte megteltek élettel és a természet zöldellően megfiatalodott. Az átalakítások után, 2012 júniusától várja a mai kor igényeinek megfelelő 4 csillagos gyerekbarát wellness hotel a pihenni vágyó családokat sok-sok élményt nyújtó programmal, gyerekbarát, bababarát szállodai szolgáltatásokkal. Mindehhez igazán stílusos keretet nyújt a ZEN keleti filozófiája, hiszen a szálloda melletti ZEN Spa wellness központ építészeti megoldásai is alkalmazkodnak a természet közelségéhez, nyitható üveg felületein szinte beköszön a természet.

A letisztult formák, természetes anyagok használata mind-mind harmóniát sugallnak. A különleges helyszín december 8-án különleges ádventi jótékonysági akció helyszíne lett. Itt állították fel azt a karácsonyfát, melyre a díszeket a helyi iskolások készítették csak természetes anyagokból. Mindez persze nem meglepő, hiszen Noszvajon minden a természet szépségéről, az egészségről és a szeretetről szól.