Akik megünnepelték a világvégét

2012-12-21 21:47:00 szorenyi.p

hírkép

Maja romoknál, dél-mexikói szent helyeken, Sztálin moszkvai bunkerénél és a délnyugat-franciaországi Bugarach faluban gyülekezve várták a világvégehívők a megmentésükre érkező földönkívülieket, vagy legalábbis valamilyen, az apokalipszis hangulatához illő rendkívüli eseményt. Senki sem jött!



A hajnal azonban lassan véget ért Mexikóban és békésen zajlott a reggel Franciaországban is, ahol a stratégiailag fontos helyszínekre kiérkező újságírók tömegei jócskán meghaladták a megváltásra váró emberek számát. Az elmúlt napokban tömeges öngyilkosságokkal, áramkimaradásokkal és a Föld felé száguldó, ám ez idáig láthatatlan bolygóval való összeütközéssel kapcsolatos hírek terjedtek az interneten.

A tudósok, kutatók és modern maják eközben minden erejükkel azon voltak, hogy elhessegessék az apokalipszis gondolatát, amely azon alapult, hogy december 21-én véget ér a maja kalendárium egy csaknem négyszáz éves ciklusa, ám mint arra korábban már rámutattak a szakemberek, ezzel egy időben egy új ciklus kezdődött. A különböző elméleteknek azonban nem lehetett gátat szabni, így a hatóságoknak bőven akadt dolguk világszerte.

Kínában korábban mintegy száz embert kellett őrizetbe venni világvégejóslatok terjesztéséért, míg az argentin hatóságok kénytelen voltak lezárni egy, az ufómegfigyelők körében népszerű hegyet, miután tömeges öngyilkossággal kapcsolatos hírek kaptak lábra - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadása.

A délnyugat-franciaországi Bugarach polgármestere személyesen kérte meg a fanatikusokat, hogy maradjanak távol a falutól. A helyi rendőrök két bulit is felszámoltak a közelben és sokakat visszatartottak az 1230 méteres hegycsúcs meghódításától. Ezalatt Nagy-Britanniában több százan gyűltek össze a Stonehenge-nél, hogy megünnepeljék a jeles napot, amely épp egybeesett a téli napfordulóval.