A kormány a Bergendy zenekarral buliztatna

2013-04-15 13:41:00 szorenyi.p

hírkép

Tízmillió forintból valósul meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott táncos párválasztó program, amelynek célja, hogy a fiatalok számára kulturált körülmények között biztosítsanak lehetőséget a találkozásra, ismerkedésre.



A tárca szociális és családügyért felelős államtitkársága által hétfői közleménye szerint a civil kezdeményezés alapján induló rendezvénysorozat május 26-án kezdődik Budapesten és az ország kilenc nagyvárosában.

A rendezvényeken pártalálással, párválasztással, családalapítással kapcsolatos beszélgetések és előadások is várják a résztvevőket, ezek szervezésében a fővárosban és a megyeszékhelyeken működő Család-, Esélyteremtési és Önkéntes Házak is közreműködnek. Ezek mellett lesz táncház, tánctanítás, társastánc, utcabál a Bergendy zenekarral, továbbá mód nyílik beszélgetésekre és játékra is - írta az államtitkárság.

Soltész Miklós szociális államtitkár szerdán jelentette be, hogy Táncválasztó, párválasztó címmel mozgalmat indítanak egyetemista korú fiataloknak, hogy azokat is segítsék, akiknek elfoglaltságaik, a tanulás, a munka mellett gondot okoz a társkeresés.