Több, mint százan dekáztak Petikével

2013-05-26 15:20:00 V.J.

hírkép

Ha gyereknap, akkor Városliget. Ahogyan tavaly, úgy idén sem hiányzott a programok sorából „Petike”, vagyis Kovács Péter. A freestyle labdazsonglőrrel száznál több önkéntes jelentkező dekázott, hogy meglegyen az új rekord.



Huszonnegyedszer hívta a gyerekeket a Városligetbe a Gyermekmentő Szolgálat. A két nap során unatkozásra nem volt sok idő, hiszen egymást váltották az érdekes programok a Királydomb szomszédságában.

Az OTP Logikaland az OTP Fáy András Alapítvány O.K. Középiskolások Országos Pénzügyi és Gazdasági Oktatóközpont trénereinek közreműködésével interaktív pénzügyi játékokkal, érdekes fejtörőkkel és sok-sok nyereménnyel várta a gyerekeket.

A focikedvelők az OTP Gyermeknapi Focikupa meccsein rághatták le a körmüket, ahol erdélyi és budapesti fiatalok mérték össze erejüket a Napozórét mögötti füves területen. Aki akarta, még ingyenes fogászati szűrésen is részt vehetett a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fogászati szűrőbuszán, ahol arcfestéssel és sok-sok ajándékkal vártak minden gyereket.

Sokan élvezték a Magyar Lovasterápia Szövetség programját. Kicsik és felnőttek ismerkedtek meg a terápiás lovaglás, a lóápolás és a különféle lovassportok titkaival.

Vasárnap délután pedig ismét színpadra lépett Kovács Péter „Petike”, hogy ezúttal is újabb rekordot állítson fel. Most nem egyedül bűvölte a labdát, hiszen a cél a tömeges dekázás világcsúcsának felállítása volt. A lelkes jelentkezők mellett a speciális olimpia élsportolói, valamint számos hazai híresség is részt vett a kísérletben, így Hrutka János, Petrovics-Mérei Andrea, Zsidró Tamás, Harsányi Levente, Hajas László, Polyák Lilla, Homonnay Zsolt, Ada, Papp Gergő gyermekeivel.

A rekordkísérlet előtt mindenki szorgalmasan gyakorolta a labdakezelés titkait. Persze nem kellett senkinek sem Messinek lennie, sőt labdát is kaptak a mutatványhoz. A cél hogy öt percen át pattogjon a labda az OTP Junior sátra mellett. Tíz perccel később pedig már az új rekord megszületését jelentette be a rekordbiztos, Sebestyén István.