Az edzője megütötte Szepesi Nikolettet

2013-06-02 09:32:00 szorenyi.p

hírkép

Aki úszott már versenyszerűen az pontosan tudja, hogy olykor a fizikai terror is az edzés része. Szepesi Nikolett a könyvében arról ír, hogy az egyik edzője bizony többször megpofozta. A könyvből egyértelműen kiderül, Turi Györgyről van szó. Az olimpikonok sorát nevelő mester elismerte tettét.



Egerszegi Krisztina is kapott pofonokat. Más is - mondja Turi György a Blikknek adott interjújában. Azzal védekezik, hogy ilyet csak a sportoló érdekében tett, nevelési célzattal.

Úgy fogalamaz: "ne úgy képzelje el, hogy ütöttem-vertem ezeket a gyerekeket. Azok az el-elcsattanó pofonok szükségesek voltak, és ezt még Niki is elismerte".

Természetesen ma már más világ van, a társadalom szigorúbban ítél meg egy-egy ilyen esetet, szóval ezt a módszert kiiktattam a pedagógiai eszköztáramból - teszi hozzá Egerszegi Krisztina mestere.

Egerszegi egyébként a 90-es években volt világklasszis úszó, 1988-tól 1996-ig 5 olimpiai bajnokságot nyert. Szepesi Nikolett 2008-ban az Európa-bajnokságon 3. helyetést ért el.