Újra OTP-részvényt adtak el

2013-07-21 17:46:00 szorenyi.p

hírkép

Komoly szívműtéten esett át Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója és ezért visszavonul - írta az mno.hu. A Világszám által megkérdezett független pénzügyi szakértők nem tartják valószínűnek, hogy Csányi otthagyná az OTP-t. Mindenesetre hétfőn részletesen nyilatkozni kell, mivel az OTP Bank tőzsdei cég. Eddig a bank szóvője cáfolta az egészségi állapotára és az esetleges visszavonulásra vonatkozó hírt.



"Az OTP nevében határozottan cáfolom a bank elnök-vezérigazgatójának egészségi állapotáról, és esetleges visszavonulási szándékáról szóló híreszteléseket" - reagált a pénzintézet sajtófőnöke az MTI-nek.

Az OTP bank első embere a héten nagy mennyiségben adott el a tulajdonában lévő OTP-részvényekből. A mintegy 8 milliárd forint értékű ügyletet a bank közleményében azzal indokolták, hogy a pénzt Csányi Sándor agrárérdekeltségeinek fejlesztésére kívánja fordítani.

Hétfő reggel kiderült, hogy újabb részvényeket értékesített az OTP Bank elnök-vezérigazgatójának minősített befolyása alatt álló Bonitás 2002 Zrt..

A BÉT honlapján hétfőn megjelent közlemény szerint a cég pénteken összesen 650 ezer darab OTP papírt értékesített, így a tulajdonában maradó részvények száma 500 ezerre csökkent.

Az OTP bank papírjainak árfolyama a múlt héten 16,75 százalékkal esett, 4200 forinton zárt pénteken.