Bőröndben feküdt a magyar hulla Londonban

2013-07-24 10:49:00 szorenyi.p

hírkép

Az áldozat holttestét egy bőröndben fedezték fel az északnyugat-londoni Barnet kerület Mill Hill városrészében, egy sportpálya közeli erdős területen, még vasárnap délután. Az azonosítási folyamat során kiderült, hogy az áldozat egy 20-as éveiben járó magyar nő.



A Scotland Yard emberölési ügyekre és más súlyos bűncselekményekre szakosodott parancsnokságának (Homicide and Serious Crime Command) illetékese szerdán Londonban az MTI-nek elmondta, hogy az őrizetbe vett személy ellen még nem emeltek vádat, egyelőre kihallgatása van folyamatban.

A rendőrségi illetékes nem adott érdemi választ az MTI azon kérdésére, hogy az őrizetbe vett személy is magyar állampolgár-e, mondván: amíg nem történik vádemelés, addig nem adható ki személyes információ.

A londoni magyar nagykövetség konzuli osztályán szerdán az MTI-nek elmondták, hogy a Scotland Yard nem lépett kapcsolatba a képviselettel, de ez nem is feltétlenül várható abban az esetben, ha a londoni rendőrség közvetlenül eléri az áldozat hozzátartozóit.

A konzulátus illetékese elmondta, hogy ebben az esetben a képviseletnek a holttest hazaszállításában, és a halotti anyakönyvi kivonat kiállításában lehet szerepe, ha a hozzátartozók ezt kérik.

Nicola Wall, a Homicide and Serious Crime Command főfelügyelője, aki a vizsgálatot vezeti, nyilatkozatában kijelentette: a Scotland Yard továbbra is tanúkat keres annak megállapítására, hogy pontosan mi történt. A rendőrtiszt szerint a hatóságok elsősorban azok jelentkezését várják, akik látták, hogy valaki egy nehéz, fekete, kerekekkel ellátott bőrönddel közlekedett a környéken július 18-án vagy azután a városrész erdős területéhez vezető utcákon.