A Wizz Air lemond Egyiptomról

2013-08-21 14:22:00 szorenyi.p

hírkép

Nem indítja el hurghadai járatát novemberben a Wizz Air - közölte a társaság az MTI-vel szerdán. Tájékoztatásuk szerint a döntés azután született meg, hogy a Külügyminisztérium a politikai zavargások miatt Egyiptomot az utazásra nem javasolt országok közé sorolta. A Vörös-tenger nyaralóhelyeire azt követően indulnak újra járatok, ha a politikai helyzet rendeződik Egyiptomban.



A Wizz Air még júliusban jelentette be, hogy novembertől új járatot indít Hurghadába. Az egyiptomi fővárosba, Kairóba a Egyptair működtet jelenleg közvetlen járatot Budapestről.

A hurghadai foglalással rendelkező utasokkal a légitársaság felvette a kapcsolatot, az érintettek választhatnak a foglalási díj azonnali visszatérítése és a befizetett összeg egy későbbi utazásra történő felhasználása között - közölte a Wizz Air. Az utóbbi megoldást választó utasok a megvásárolt repülőjegyek áránál 20 százalékkal magasabb összegből gazdálkodhatnak majd.

A Wizz Air azt is bejelentette, hogy tartalék kapacitását a Budapest-Moszkva útvonalon használja fel, amely naponta közlekedik majd. A járat szeptember 23-án indul.