Megalázták a magyar focistákat Romániában

2013-09-06 21:54:00 szorenyi.p

hírkép

A magyar labdarúgó-válogatott 3-0-ra kikapott pénteken Románia csapatától Bukarestben, világbajnoki selejtezőmérkőzésen, így csoportjában visszacsúszott a harmadik helyre. A második hely még pótselejtezőt érne, de reménytelennek látszik a magyar focisták számára.



A hazaiak már a második percben vezetést szereztek, Guzmics óriási hibáját Marica váltotta gólra. A magyar csapat ettől teljesen megzavarodott, egyetlen veszélyes helyzetet sem tudott kialakítani. A 31. percben Pintilii bombagóljával növelték előnyüket a románok.

A második játékrészben kizárólag Bogdánnak köszönhette a magyar csapat, hogy egy darabig nem nőtt a különbség. Végül Tanase a 88. percben állította be a végeredményt.

A románok a győzelmükkel megelőzték a magyarokat, s a második helyre léptek előre a D csoportban. Egervári Sándor együttese - amelynek hátránya így két pont a románokkal szemben - kedden az észt csapatot fogadja a Puskás Ferenc Stadionban.

A magyar válogatott több mint 32 éve nyeretlen a románok ellen, ráadásul idegenben csaknem ötven éve nem tudott diadalmaskodni.