Ötezreseket adott az ezresek helyett az ATM

2013-09-22 09:01:00 szorenyi.p

hírkép

A törvény előtt kell felelnie egy orosz férfinak, aki csupán hagyta, hogy pénzzel árassza el egy bankautomata. Bíróság elé áll a pénzfelvevő, a vád: bankrablás.



Bankrablás vádjával kell bíróság elé állnia annak a rosztovi férfinak, akit önhibáján kívül tett gazdaggá egy hibás bankjegykiadó automata. Az érintett egy ATM-ből akart felvenni a számlájáról 40 ezer rubelt, ami 280 ezer forintnak felel meg. A gépezet azonban 40 darab ezres bankó helyett minden előzetes figyelmeztetés nélkül ugyanennyi ötezres címletet adott ki.

Emberünk nem hitt a szemének, ezért megismételte a műveletet, és – ezúttal immár visszaesőként – ugyanúgy járt, mint az előző esetben. Ugyanezt még három ízben elkövette, majd az 5 millió rubeles zsákmány birtokában, vállat vonva távozott. Abban bízott ugyanis, hogy a balhét majd az a banki alkalmazott viszi el, aki tévedésből összekeverte a bankjegyrekeszeket az automata legutóbbi felöltésekor.

Az ATM kamerájának felvételei és a bankszámlájának adatai alapján könnyedén a nyomára akadtak a nyomozók, akiket nem hatott meg a védekezése, miszerint ő semmiképpen sem elkövető, hanem sokkal inkább áldozat, és tartóztassák le inkább az automatát, elvégre ő volt a tulajdonképpeni felbujtó – írja a Svit24.net hírújság.

(Palkó István)