Putyin kutyává változott?

2013-09-22 10:51:00 szorenyi.p

hírkép

Internetsztár lett az ukrán putyinkutya. Pillanatokon belül több ezren „lájkolták”, s ily módon az egyik legkedveltebb internetes sztár lett egy kutyából, „akit” egy orosz blogger kapott lencsevégre a kijevi Függetlenség terén.



Szergej Tyihonov nem hitt a szemének, amikor személyesen Vlagyimir Putyin jött szembe vele farkcsóválva az ukrán főváros palotaforradalmakról elhíresült politikai (szín)terén. Az orosz államfőre nem kicsit hasonlító kóbor eb fotóját az egyik közösségi oldalon osztotta meg, ahol rövidesen ezrek „tetszikelték” és adták tovább.

Az ukrán TSZN híradó stábja rögtönzött közvélemény-kutatás keretében győződött meg arról, hogy a meglepő hasonlóság gyakorlatilag mindenkinek feltűnik. A legtöbb megkérdezett jót nevetett, de olyanok is akadtak, akik rosszallták a poént, mondván: nem illik gúnyt űzni egy szerencsétlen kutyából.

Putyint már korábban is próbálták valamilyen házi kedvenccel azonosítani, ám eddig leginkább a macskák kerültek szóba, közülük is a csupaszabbja. Most azon folyik a polémia, hogy vajon milyen rokoni szálak fűzhetik minden oroszok elnökét a Kijevben kóborló ebhez, amely ráadásul még nőstény is…

(Palkó István)