Az olimpiai bajnok kenus Portugáliába megy

2013-10-14 08:55:00 szorenyi.p

hírkép

A pekingi olimpia győztese kitart korábbi klubja, az EDF Démász-Szeged mellett, a 2014-es idényre való felkészülés során azonban valóban többször maga mögött hagyja majd a maty-éri bázist.



Vajda Attila kertészkedik, focizik és fut szabadidejében. Vasárnap például az SOS Gyermekfalu váltójának tagjaként részt vett a 28. SPAR Budapest Maratonon, majd szokásához híven fut a Bécs-Pozsony-Budapest szupermaratonin is. És mindeközben edzőjével, Vécsi Viktorral és klubjának vezetőjével, Petrovics Kálmánnal készítik elő új szerződését és a 2014-es idény felkészülési tervét.

„Nem történik semmi különös. A klubom igyekszik megállapodni a jövő évi szponzorációval kapcsolatban, az EDF Démász névadó szponzor is hosszabbíthat, és eközben én is tervezem az új idényt” – mondja Vajda Attila, aki mögé még erősebb bázist, csapatot szeretne építeni egyesülete az EDF-Démász Szeged.

Olimpiai bajnokunk számára varázslatosan alakult a 2013-as idény, de ehhez kellett, hogy szakítson a megszokott edzésprogramjával, maga mögött hagyja Szegedet, és a Gubacsi-hídnál a szintén világbajnoki címet szerző Vasbányai Henrik, Mike Róbert kettőssel készüljön fel az augusztus végi duisburgi világbajnokságra.

„Számomra és az edzőm, Vécsi Viktor számára is kellett az új impulzus, és nagyon jól sikerült a közös munka. Három edző, Oláh Tamás és Varga Zsolt, valamint Viktor csapatmunkájának köszönhettem, hogy ismét világbajnoki címet tudtam ünnepelni.

A változatos felkészülést novemberben kezdi meg Vajda Attila, aki egy hétre hajótesztelésre utazik a Nelo portugáliai edzőközpontjába, majd Szegeden folytatja az edzéseket.