Jubileumi testépítő világbajnokság Budaörsön

2013-11-13 14:55:00 V.J.

hírkép

Nemcsak egy négy napos rendkívüli világverseny, de a WBPF szervezet kongresszusa is kezdődik Budaörsön november 13-án. Az ötödik alkalommal megrendezett esemény igazi csemegét kínál a testépítés, az egészséges életmód és a sport szerelemeseinek.



Rendkívül látványos és igazán szórakoztató lesz a 4 napos WBPF Bodybuilding & Physique Sports világbajnokság. A mai sajtótájékoztatón Buranits Ildikó a szervezet európai elnöke mindenki számára emlékezetes, különleges sportcsemegére invitálta az egészséges életmód szerelmeseit.

Hatalmas siker, hogy először kerül Európában megrendezésre a világbajnokság, melyre hét kontinens 50 országából 300 versenyző érkezett. A sportolók 32 kategóriában indulnak majd el a budaőrsi Városi Sportcsarnokban. A hazai sportdiplomácia sikere, hogy Szingapúrból Budapestre érkezett Paul Chua a WBPF alapítója és főtitkára, valamint Hussain Al Saffar a WBPF alapítója, az Egyesült Arab Emirátusokból. A rendezvény védnökségét Dr. Simicskó István Sport államtitkár és Dr. Deutsch Tamás MOB alelnök vállalta.

Ők is megerősítették, hogy igazi kuriózum lesz ez a világverseny, hiszen a résztvevők között első alkalommal szerepel versenyző Bhutanból és először indulnak a kinai résztvevők.

Mint Buranits Ildikó elmondta, a cél a fiatalok megnyerése a sport és az egészséges életmód számára. Ebben a versenyben nemcsak az izmoké lesz a főszerep. A nők nőiesek maradnak, ami ebben a műfajban igazán fontos esztétikai szempont. Új kategóriaként indulhatnak a sportmodellek, akik megjelenésükkel a fiatalságot és az egészséget jelenítik meg. A seniorok között olyan versenyzők is, akik számára testépítés az aktív életet szimbolizálja, akár hatvan év felett is.

A verseny alatt különleges művészeti alkotás is születik majd, hiszen a „The Projekt” keretében a sportág legismertebb hazai versenyzőiről, korábbi világbajnokokról készült fotókból nyílik kiállítás Budaőrsön.

A három napra érvényes belépők 1500 Ft-ért válthatók, de hogy minél többen élvezhessék a versenyeket, a budaörsiek számára a belépés ingyenes.