Magyar nőt ítéltek 1 év börtönre az USA-ban

2013-11-22 17:26:00 superadmin

hírkép

Nem olyan gyakori eset valljuk be, hogy egy magyar után nyomoz az FBI, majd a bíróság el is ítéli. Most Wagnerné Abonyi Beata Edinát, az 55 éves budapesti hölgyet egy év börtönre ítélték Washingtonban, mert egy nemzetközi, internetes csalás részese volt.



A magyar nő mintegy 350.000 dollárt (kb. 80 millió Ft) nyert azzal, hogy az áldozatoknak interneten keresztül árusított autókat, teherautókat, lakóautókat. Az ítéletet az Egyesült Államok igazságügyminisztere, Ronald C. Machen, Jr., valamint az FBI igazgató-helyettese, Valerie Parlave jelentette be. A bíró elrendelte, hogy a magyar nőnek 355.107 dollár kártérítést kell fizetnie, valamint még mintegy 400.000 dollárnyi pénzbüntetést, amely az átvert áldozatoktól szerzett bevétel nagyságával azonos. Szabadulását követően még 3 évig felügyelet alatt lesz.

A nő és bűntársai 2013 február és májusa között verték át áldozataikat. Egy hamis weboldalon keresztül nem létező autókat, lakóautókat árultak. A nő hamis útlevéllel és jogosítvánnyal négy különböző banknál nyitott számlát. Amint a számlára megérkezett a vásárlóktól a pénz, egyből kivette a bankból, mielőtt rájöttek volna és továbbutalta másik számlán bűntársainak.

Forrás: http://www.fbi.gov/