Elhunyt az Iskolatáska zeneszerzője

2013-12-31 16:56:00 szorenyi.p

hírkép

Életének 75. esztendőjében elhunyt Hajdú Sándor zeneszerző, karmester, a Bergendy együttes egykori tagja, az Iskolatáska című sláger szerzője.



Zseni volt, önzetlen ember, aki minden hangszert életre tudott kelteni - mondta utóda, Kovács Kata, a Zalaegerszegi Városi Vegyeskar vezetője kedden az MTI-nek.

Közlése szerint a zeneszerzőként és zongoristaként elismert művész a napokban szívműtéten esett át, s hétfőn Balatonbogláron, családja körében hunyt el.

Hajdú Sándor 1939. június 5-én született Nagykanizsán. Zongora, trombita és zeneszerzés szakokon a győri zenei gimnáziumban és a zeneművészeti szakiskolában tanult, majd a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakiskolában, a Színművészeti Főiskolán és a Budapest Táncegyüttesnél folytatta tanulmányait.

1967-től a Bergendy együttes tagjaként a slágerré vált Iskolatáska, a Bánatos dal és Meddig tart a című dalok zeneszerzője volt. A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színháznak 1992-2005-ig volt zenei vezetője.

1995-től 2003-ig a Zalaegerszegi Városi Vegyeskarnak volt a karnagya. Vezetésével a kórus 1998-ban Hangversenykórus Cum Laude minősítést kapott, munkáját 2004-ben díszpolgári címmel ismerték el a zalai megyeszékhelyen.