Repülőgépet ajándékozott Orbán Viktor

2014-01-16 22:10:00 szorenyi.p

hírkép

Orbán Viktor miniszterelnök feleségével, Lévai Anikóval kedd este részt vett a Rudolf Schuster volt szlovák államfő 80. születésnapja alkalmából tartott ünnepségen, Kassán. Egy repülőgépet adott ajándékba.



A kassai állami színházban az ünnepi balettműsor előtt a magyar kormányfő tolmácsolta egész Magyarország üdvözletét a volt szlovák elnöknek, és rövid köszöntőjében kiemelte: ritka dolog, hogy ebben a sokszor konfliktusokkal terhelt régióban egy politikust még 80 éves korában is jó embernek tartanak az itt élők.

A magyar kormányfő egy IL–18-as repülőgépet ajándékozott a politikusnak, amit majd darabokban szállítanak Szlovákiába - ezt már a pozsonyi Új Szó írta. Orbán Viktor sajtófőnöke a hvg.hu-nak azt mondta: a repülő a Légiközlekedési Kulturális Központ Közhasznú Nonprofit Kft. tulajdona, és kölcsönbe kapja meg a Kassai Repülőmúzeum.

Az ünnepségen jelen volt mások mellett Emil Constantinescu volt román elnök, Leonyid Kucsma, Ukrajna korábbi államfője és Aleksander Kwasniewski, Lengyelország volt elnöke.