Így emlékeznek a magyarok Böhnre - Fotó

2014-02-02 19:31:00 szorenyi.p

hírkép

Győrben és Budapesten is gyertyát gyújtottak a megemlékezők a hosszan tartó, súlyos betegség után vasárnap hajnalban elhunyt Karl Erik Böhn, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya emlékére.



Szeretném őszinte részvétemet kifejezni Karl Erik Böhn családjának és barátainak - idézte a szövetségi elnököt az MKSZ honlapja. "Nagyon nehéz megszólalnom, még akkor is, ha az utóbbi hetekben sajnos tudtuk, hogy elkerülhetetlenül közeledik a vég. Az egész magyar kézilabda-társadalom hálás KEB-nek azért a fáradhatatlan és eredményes munkáért, amit a magyar női kézilabda-válogatott élén végzett" - mondta Vetési Iván, aki jelezte azt is: Böhnt a Magyar Kézilabda Szövetség saját halottjának tekinti.

Görbicz Anita, a Böhnnel 2012-ben bajnok és kupa-győztes, BL-döntős Győr és a válogatott sztárja a Győri Audi ETO KC közleményében elmondta: sajnos csak rövid időt tölthettek együtt Karl Erikkel, de ez alatt a pár hónap alatt is megtapasztalhatták, hogy nemcsak kiváló szakember, hanem emberként is fantasztikus.

"Egyedülálló módon tudott motiválni bennünket, játékosokat, hatására csodákat műveltünk a pályán. Halála óriási veszteség számunkra." - nyilatkozta Görbicz.