A tanárokat is elvarázsolja az OK. központ

2014-03-03 08:00:00 superadmin

hírkép

Vajon kiugranál-e ejtőernyő nélkül egy repülőgépből? A kérdést most nem az extrém sportok szerelmeseinek tették fel az OTP Fáy Alapítvány pénzügyi és gazdasági ismereteket oktató központjában. Vajon pénzügyi biztonság nélkül beleugrunk-e az élet váratlan helyzeteibe? A látogatók most pedagógusok voltak, akik a pénzügyi edukációs továbbképzés keretében ismerkedtek meg a különleges felszereltségű és hangulatú intézmény munkájával.



Az OTP Fáy Alapítvány világszínvonalú Benczúr utcai intézményében megnyitása óta 8000 középiskolás ismerkedett meg játékos körülmények között élményszerűen a való életben oly fontos pénzügyi alapismeretekkel. Az OK központban legalább ennyire fontosnak tartják a pedagógusok gazdasági továbbképzését. Nemcsak az alapítvány Budai mintaiskolájából, de más budapesti és vidéki középiskolákból is számos pedagógus vesz részt az ELTE Pedagógiai karán indított kétéves továbbképzésen, ahol a gazdasági pénzügyi alapismeretek oktatásából szereznek képesítést a pedagógusok.

Az OK központ különleges világa és a pénzügyi tudatosságra nevelés új formái meglepték a tanárokat is, hiszen egy délutánra ők is diákká váltak. A különleges interaktív táblák, a háromdimenziós filmek, az élményszerű feldolgozás lenyűgözte azokat a fiatal és idősebb pedagógusokat akik az OK központ trénerei segítségével maguk is végigélvezték a foglalkozásokat. Nemcsak a diákok számára fontos, hogy a pénzügyeket ne csak „valami bankos dologként” fogják fel. Tervezés, felelősségvállalás, pénzügyi tudatosság nélkül szinte lehetetlen a boldogulás a világban. Az új tartalomhoz igazán új formák is társulnak, hiszen az internet világában, rengeteg külső inger hatása alatt álló fiatalok számára csak így lehet izgalmas és szórakoztató a téma. Nem meglepő tehát, ha a központ munkájában első az élményszerzés és erre épülhet fel az oktatás.

Játszottak hát a tanárok is és a játék közben nem is vették észre, hogy maguk is tanulnak. Kialakultak a csoportok és rövid percek alatt kiderült, mennyire fontos a pénzügyi biztonság, a jó döntés, a biztos értékrend. Módszertant, pénzügyi ismereteket, kríziskezelést és tudatos életvezetést. Igazi alapismereteket a XXI. században.