London az Andrássy úton

2014-05-06 13:47:00 V.J.

hírkép

Egy nemrég bemutatott kulturális turizmus lehetőségeit bemutató új tankönyv külön fejezetet szentel a filmturizmus fejlesztésének. Tunézia, New York vagy Velence után Budapest egyre fontosabb forgatási helyszíne a nemzetközi filmiparnak



Nemcsak a nemzetközi sztárok nyomát, de igazi kulturális csemegéket rejt Budapest. A világban sok millió turista kerekedik fel, hogy a multiplex vásznain látott sikerfilmek világát élőben láthassa. A magyar főváros ebből a szempontból igazi kulturális csemegéket kínál. Térben és időben utazhat, aki részt vesz egy-egy filmtúrán.

Nem véletlen, hogy Budapesten is nő azoknak a száma, akik lehetőséget látnak a filmturizmusban. 2014-ben több filmtúra is elindult Budapest belvárosában. Példáúl a Moviewalking csapata nemzetközi példák alapján építi fel angol és magyar nyelvű túráit. A Hősök nyomában filmtúrához hangulatos videót is készítettek.

A túra honlapján bárki megrendelheti kedvenc filmjének sétálós feldolgozását, bármilyen nyelven. Az ötletgazdák szerint népszerűek a céges rendezvények, egyedi igényeket kielégítő mozis tematikájú programok is. Egyre többen ismerik fel, hogy a filmes csapatmunkát igénylő céges rendezvényeken szórakoztató módon juthatnak kulturális élményhez és praktikus tudáshoz.

A honlapon érdekes montázsokat is találunk. Egy-egy Budapesten forgatott nagyváros hangulatát próbálják megjeleníteni a képpárokon. Szinte észre sem vesszük, mikor érünk a háborús Berlin vagy a múlt századi Párizs házai és terei közé.