NKA program a könnyűzene támogatására

2014-05-12 15:23:00 V.J.

hírkép

Cseh Tamás Program elnevezéssel új könnyűzenei programot indít a Nemzeti Kulturális Alap (NKA), amely idén 400 millió, a következő két évben legalább 100-100 millió forintot fordít a projektre a befolyó üreshordozói díjakból - jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és az NKA elnöke hétfőn Budapesten.



A stílusosan a józsefvárosi Zappa Caffeban tartott tájékoztatón Balogh Zoltán elmondta, 7 alapprogramban írnak ki pályázatokat: kezdő zenekarok, kezdő előadók, kis befogadóképessű, elsősorban fővároson kívüli rendezvényhelyszínek, a zenei menedzserképzés, illetve a nemzetközi piacon való megjelenés támogatása, felvilágosító reklámtevékenység a szellemi termékekről, valamint az aktív emlékezésre, a zenei emlékek gyűjtésére való ösztönzés. Az első kifizetések már idén októberben megtörténhetnek

L. Simon László szerint az összegek egy jobban átgondolt rendszer keretében tovább is nőhetnek a 100 millió forint csak garantált alap a könnyűzene támogatásához.

Az NKA leköszönő alelnöke elmondta, ahogy a program kidolgozása során, úgy a pályázatok közzététele előtt is egyeztetni fognak a szakmai szervezetekkel.