Belga a legjobb étterem

2014-06-13 08:00:00 V.J.

hírkép

A nyugat-belgiumi Dranouterben működő In de Wulf nevű étterem uralja idén a száz legjobb európai éttermet felsorakoztató OAD-listát (Association of Opinionated About Dining), amelyet évről évre a gasztrobloggerek és gourmet-k véleménye alapján állítanak össze.

 



A dobogó második helyét a délkelet-franciaországi Roanne büszkesége, a Maison Troisgros szerezte meg, míg harmadikként a kelet-spanyolországi Dániában működő Quique Dacosta futott be - jelentette be Steve Plotnicki, az OAD elnöke.

A Michelin-csillagok odaítéléséről döntő ellenőrökkel szemben az OAD listáját az európai éttermeket megjárt gasztrobloggerek és ínyencek véleménye alapján állítják össze.

Az idei ranglista elkészítésében több mint 4300 ember segédkezett, 140 ezer európai éttermet értékelve. Belgiumban hét étterem került fel a nívós listára, három Brüsszelből, szintén három Flandriából és egy Vallónia területéről. Ezen éttermek mindegyike Michelin-csillaggal is büszkélkedhet.

Kobe Desramaults, a legjobbnak kikiáltott In de Wulf séfje szerint a csapatmunkának köszönhető az elismerés. "Ez az eredmény a csapattagok nemzetközi sokszínűségének is köszönhető. Tíz különböző országból való szakácsokkal dolgozom, és ez adja éttermünk különlegességét" - mondta büszkén a konyhafőnök.

Az idei százas lista legjobb tízes mezőnyében egy belga, három francia, két spanyol, egy monacói, egy német, egy dán és egy brit étterem szerepel.