232 foga volt a srácnak

2014-07-24 11:08:00 V.J.

hírkép

Fogorvoshoz járni nem népünnepély. Ami viszont Indiában történt, az, biztosan bekerül a rekordok könyvébe. Nem kívánjuk senkinek.



Több mint 232 fogát és fogszerű képződményét húzták ki egy 17 éves fiúnak egy mumbai kórházban. "Sokkal több is volt ott, de a kisebbeket nehéz volt észrevenni és kihúzni is, mivel még növésben voltak" – mondta Vandana Toravade sebész az Asian Age című napilapnak. A tizedik osztályos Asik Gavai július 10-én ment a kórházba, fájdalmai voltak, fél arca felduzzadt. Az orvosokat megdöbbentette, hogy már másfél éve élt így. "Első pillantásra látszott, hogy alsó állkapcsa felét elborították a fogak" – fogalmazott Toravade.

A fiú szájüregének jobb felében elhelyezkedő fogképződmények közül voltak mustármagnyi, de üveggolyónyi méretűek is. A kórház fogászati osztályának vezetője azt mondta: a darabkák egy őrlőfogból alakultak ki, és valószínű, hogy már a fiú gyermekkorában keletkeztek.

"Összesen 232-t számoltunk meg, de több mint 350 lehet a fogképződmények teljes száma" – mondta Szunanda Dirvare osztályvezető, aki szintén tagja volt az operációt végző csapatnak.

A műtét hét órán keresztül tartott. No comment.