Musical készül Levi Straussról

2014-08-11 13:25:00 V.J.

hírkép

A jövőre 25 éves Budapest Klezmer Band készülő új produkcióiról, az idei Zsidó Nyári Fesztiválról, és egy különleges gasztronómiai csemegéről is hallhattak a sajtó képviselői a mai sajtótájékoztatón.



A tavasszal Kossuth-díjjal kitüntetett zenekarvezető, Jávori Ferenc, Fegya mutatta be a leghíresebb hazai klezmer zenekar új tagjait. A Budapest Klezmer Band a zsidó zene világhírű tolmácsolója sűrű programmal folytatja az idei évet. Mint az együttes új menedzsere, Dr. Róna Iván kiemelte Mádtól Kassán át, Norvégiáig folyamatosan koncerteznek, külön kiemelve az augusztus végén kezdődő 17. Zsidó Nyári Fesztivál programjait.

Idén is, mint már annyiszor a Budapest Klezmer Band koncertje lesz a fesztivál nyitóprogramja a Dohány utcai zsinagógában, ahol vendégként lép fel. Tompos Kátya színművész. Izgalmasnak ígérkezik a Robert Capa emlékest, az Urániában.

Fegya nemcsak koncertekben, de a színpadokon is folytatja az alkotó munkát. A novemberre már 200 előadást megélő, hatalmas sikerrel játszott Menyasszonytánc és Hegedűs a háztetőn után, új musical készül, ezúttal a farmerkirály Levi Strauss életéről. A bemutatóra jövőre, a Budapest Klezmer Band megalakulásának negyedszázados évfordulójának évében kerül sor.

A sajtótájékoztatónak helyet adó L.A. Bodegita étterem vezetője, Lajsz András pedig valódi zsidó gasztronómiai csemegékkel várta a résztvevőket, melyek mostantól az étlapon is szerepelnek majd.