A világ legextrémebb hotelei

2015-05-02 19:43:00 L.Eszter

hírkép

Nem minden turista elégszik meg a jól megszokott, egyszerű szobákkal és kiszolgálással, vannak vendégek, akik kifejezetten extrémitás kedvelők, még akkor is, ha pihenésről van szó.



Dr. Kiss Róbert Richard turisztikai szakújságíró az M1 Ma este című műsorában mesélt a világ legextrémebb szállodáiról.

Az újságíró sok extrém dolgot próbált már ki, de a Berlinben épült koporsó-szobákba talán még ő sem szívesen feküdne be. A klausztrofóbiások számára sem lehet a legideállasabb egy ilyen hely, de ez nincs másképp a Japánban található kapszulaszobákkal sem. Az oroszlánketrecek talán nagyobb kényelmet nyújthatnak Berlinben.

A jégből készült hotelszobák nem az egzotikus helyek szerelmeseinek lettek kitalálva, de az biztos, hogy népszerűségben ezek sem szenvednek hiányt, hiszen a világon ma már összesen öt jégből készült hotel található. Ezek után egy barlangban aludni talán már gyerekjáték lenne.

Az Ausztriában épült csőszállodákra nem mondhatni, hogy a legromantikusabbak. Korábban szennyvízhálózat volt a szobák helyén, de miután feldarabolták, majd kitisztították és lefertőtlenítették a csöveket, felhasználták azokat alvásbarát szobáknak.

Az sem kizárt, hogy búvárruhában hozzák le nekünk a rendelt vacsoránkat. A víz alatti szállodákban talán az egyik legextrémebb élmény az, hogy maga a vendég is csak búvárruha és buvárpalack segítségével juthat el a szobáig. Persze vannak olyan hotelek is, ahol külön folyosó vezet a víz alatti birodalomhoz. A Maldív-szigeteken még olyan étterem is van, ahol a vendégek mellett etetik a cápákat és a rájákat.

Budapesten is meg lehet szállni olyan hotelekben, ahol metrókocsit, gördeszkát, de még repülőülést is megformáztak, illetve átalakítottak. Korábban még a fák tetején is megpihenhettek a turisták Magyarországon, de talán Kenyában tud a legnagyobb élményt nyújtani a lombok közötti alvás. Nappal megcsodálhatják a kilátást, miközben a fa alatt elefántok isznak a vízből és varánuszok úszkálnak a folyóban. Napnyugta után igazán rémisztő egy ilyen hely, amikor jól be kell zárkózni, nehogy rátörjön az emberre valamelyik állat. Az éjjeli fura zajok önmagukban megadják a hangulatát egy ilyen helynek. A tengeri erődök, a vámpír- és gumiszobák pedig szintén hasonló izgalmakat nyújthatnak.

A jó hír, hogy árban sem olyan vészesek ezek az extrém hotelek. Sőt, kifejezetten turistabarát költségük van, hiszen a céljuk nem az, hogy a felső 10 ezret vonzzák oda, hanem, hogy mindenki kipróbálhassa ezeket a nem mindennapi szállodai szobákat.

 

Fotó: fastaanytimelock.com