Még a tatároknál is népszerűek a macskák

2015-06-05 19:04:00 Kovacs R.

hírkép

A jeruzsálemi cicusok fotóival külön archívumot lehetne nyitni, hiszen annyi kis jószág kóborol az utcákon, hogy szinte minden sarkon összefuthat eggyel az ember, hogy aztán lencsevégre kapja a kényesen sétáló, bundáját mosdató cirmosokat.



Nos ki tudja, talán hasonló okból szerepel Szijazsszk címerén is egy macska, amint épp kifog egy halat. Erre az elgondolásra Dr. Kiss Róbert Richard tudna a leghitelesebben válaszolni, hiszen nem rég ért haza Tatárföldről. Az élményeit pedig az Inforádió Világszám hallgatóival is megosztotta.

Szijazsszk pompázik a kulturális élettől. Lehengerlő templomegyüttesek, híres nevezetességek és az emlékezetes tatár történelem.

Az út a szigetvárosra egy hídon át vezet. A műsorvezető és társai nem voltak egyszerű helyzetben, hiszen jókora torlódás alakult ki, miután egy kis darab leszakadt a hídból. Egy-két óra várakozás után azonban csak-csak megindult a sor.

Az interaktív, szabadtéri múzeumok már önmagukban izgalmasan csengenek. Kiállítások, programok és rendezvények, amelyeken végre nem csak megcsodálni lehet a műtárgyakat, de részesévé is válhatunk a történelemnek.

Az ajándékboltok is sorban állnak várva a turistákat, hogy betérjenek olyan kelendő szuvenírekért, mint amilyenek a halászó macskát ábrázoló hűtőmágnesek.

Miután úgy éreztük, hogy itt mindent megcsodáltunk, akár átutazhatunk a kicsit távolabb lévő Bolgar városba is, ahol a nagy uralkodók székhelyével és történeteivel ismerkedhetünk meg.

A szórakozás és a pihenés a közeli szállodákban persze adottak, így aki kivágyódna a tatárokhoz, könnyedén foglalhat helyet, akár egy hétvégénél több napra is, hiszen van mit megcsodálni Tatárföldön.

 

Forrás: Középsuli.hu