A Csontváry-kiállítás várja vendégeit

2015-08-07 16:58:00 L.Eszter

hírkép

A Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. szervezésében megvalósult „A magányos cédrus -Csontváry Géniusza” című, méltán népszerű életmű-kiállítás mostantól múzeumpedagógiai  programmal is bővül, hogy kreatív, játékos úton segítse a gyermekeket Csontváry festményeinek  mélyebb megértésében.



A múzeumpedagógiai vezetés az óvodás, általános iskolás és középiskolás diákok különböző korosztályainak igényeihez igazodva ismerteti meg Csontváry Kosztka Tivadarnak, a „napút festőjének” átfogó életművét. A gyerekek egy-másfél órás foglalkozások keretében nyerhetnek bepillantást Csontváry művészetébe: a felfedező játékokon szakértő irányítás mellett kutathatják a képek titkait, kipróbálhatják saját kreativitásukat, a zegzugos kiállítótérben pedig önállóan kalandozhatnak Csontváry festészetének rejtélyes világában.

Az emberi kultúra és civilizáció nagy teljesítményeihez kapcsolódó témák, a gigantikus méretek, a különleges, expresszív színhasználat és a mozgalmas, sajátos ritmusú képek minden korosztály számára izgalmassá teszik az életművet: Csontváry különleges hivatástudata és hihetetlen szorgalma példamutató lehet a gyermekek számára, akik játékos formában, élménypedagógiai eszközökkel, valamint a foglalkozások során megvalósuló alkotómunkával mélyíthetik el a tárlaton szerzett ismereteiket.

„A magányos cédrus – Csontváry géniusza” című életmű-kiállítás múzeumpedagógiai programjaival lehetővé teszi, hogy a felnőttek saját tempójukban ismerkedhessenek az elmúlt évek egyik legteljesebb  Csontváry-tárlatával, míg a gyermekek ezzel egy időben a nekik szóló foglalkozásokon vehetnek részt, melyek interaktívan segítenek számukra mind a látottakat, mind pedig a hallottakat tartós, maradandó élménnyé kovácsolni. A múzeumpedagógiai vezetés iránt érdeklődők bejelentkezhetnek a  muzeumpedagogia@varkertbazar.hu e-mail címen, vagy ugyanitt további információkhoz juthatnak a programmal kapcsolatban.

Az év végéig megtekinthető tárlaton egyaránt várnak kicsiket és nagyokat, családokat és csoportokat az egykori Honvéd Főparancsnokság épületében megidézett festőgéniusz, Csontváry Kosztka Tivadar misztikus világának bebarangolására! A kiállítás hétfő kivételével minden nap 10.00 és 20.00 óra között várja a látogatókat!

 

 

Forrás: Várkert Bazár