Repülő szoba Budapesten

2015-08-12 13:26:00 L.Eszter

hírkép

Nem csak külföldön népszerűek az extrém szállodák, de hazánkban is egyre több különleges helyen hajthatjuk álomra a fejünk. A Juventus RadioTours műsora ezúttal a legegyedibb hotelekbe kalauzolt el bennünket, Dr. Kiss Róbert Richard vezetésével.



A határon túl létezik olyan hely, ahol alhatunk koporsóban, hobbit hotelben, oroszlánketrecben, csőszállodában, kapszulahotelben, a fa tetején, de még gumiszobában és víz alatti szállodában is foglalhatunk szállást. Korábban ezekről a helyekről már olvashattatok a Világszám oldalán.

Nos, most már Magyarországon is van, olyan design hotel, amelynek csodájára járnak a turisták. Pozsonyi Attila dalszövegíróból lett lakberendező. Hat évvel ezelőtt hozta létre első Design Budapest Apartments nevű apartmanjait, de azóta bővült a szálláshelyek lehetősége. Egyedi stílusú apartmanjai megtalálhatóak az Üllői úton és a Váci utcában.

A leginkább art-deco és pop-art stílusú szobákban láthatunk metrószerelvényt a folyosó oldalán, helyet foglalhatunk valamelyik repülőgép ülésében és végig sétálhatunk a gördeszkából épült lépcsőfokokon.

A repülőgép jellegű szállodáknak is egyre nagyobb a divatja. Pozsonyi Attila korábban még az interneten rendelte meg azokat a repülőgépüléseket, amelyek kellemes kis pihenő fotellé lettek átalakítva. Mellette sok-sok repüléssel kapcsolatos relikviát lehet megtekinteni a szobában.

A motor fanatikusok is örülhetnek, hiszen Simson motor ülésén is meglehet pihenni. Az egykori polgárlakások falait pedig metrószerelvényekké varázsolták át.

Nyíregyházán valódi Dzsungel Hotelt hoztak létre, méghozzá az állatkertnél. Ráadásul, ha megszállunk valamelyik szobában, ingyen látogathatjuk az édes kis jószágokat.

Régen a templomok menedékhelyként szolgáltak, manapság azonban még szobát is lehet foglalni némelyik kápolnában. Magyarországon például Mátrakeresztesen vásárolt meg a tulajdonos egy templomot, amit végül szállodaként kezdett el üzemeltetni.

Hazánk népszerű a várakról és a kastélyokról. Mi tagadás, nem a legegyszerűbb átalakítani egy várkastélyt, majd azt fenntartani szállodaként, de Ozorán, a Pipo várkastélyban ezt is sikerül kivitelezniük.

Az Őrségben még jurtában is megszállhatunk. Nem csak érdekes ez a hely, de még a régi magyar világot is felidézi, ráadásul extrém szállásként sem utolsó kipróbálni egy ilyen helyet.

 

Forrás: kozepsuli.hu